Фирма продължава да блокира покупката на 400 линейки и в съда

Фирма продължава да блокира покупката на 400 линейки и в съда

Сагата с обжалваната поръчка на здравното министерство за покупката на 400 нови линейки навлезе в нов етап, след като в понеделник стана ясно, че фирмата, която обжалва резултатите от търга, бави умишлено произнасянето на съда.

Върховният административен съд (ВАС) е възпрепятстван да образува производство и да разгледа частната жалба, подадена на 22 юни от "Вайнман Технолоджи" ЕООД срещу определението на Комисията за защита на конкуренцията, тъй като жалбоподателят умишлено не внася дължимата държавна такса, съобщиха от здравното министерство.

Сега по съдебен ред следва да се връчи призовка за заплащане на дължимата такса от страна на фирмата. Същата все още не е открита на посочения адрес.

Обжалването на фирмата блокира проекта за модернизация на спешната помощ за 163 млн. лв.

Фирмата "Вайман Технолоджи“, която се оказа регистрирана непосредствено преди участието си в процедурата, е с капитал 100 лева.

Това е второ спиране на процедурата заради подадена жалба. Първият път жалбата не беше разгледана от Комисията за защита на конкуренцията поради невнесена държавна такса от жалбоподателя. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?