Фирма, свързана с Красимир Гергов, прави 100 нови спирки в София

"К Аут ов хоум", свързана с медийния и рекламен бос Красимир Гергов, ще постави нови 100 спирки в София за 382 500 лв. без ДДС, съобщи Столичната община.

Компанията, която има акции в контролираното от Гергов дружество "Нюз аутдор България", е спечелила обществената поръчка на общинското дружество "Център за градска мобилност" в конкуренция с още четири фирми, става ясно от регистъра на обществените поръчки.

Осем от спирковите навеси са по линиите на трамваите и тролейбусите, а деветдесет и два - по маршрутите на автобусите във всички райони на столицата. Новите спирки са стъклени, а покривната им конструкция е непрозрачна. Вътре са монтирани пейки, а на информационните табла ще бъдат поставени маршрутите на градския транспорт, е посочено в съобщението на общината.

Новите спирки трябва да са готови до 15 декември, е посочено в съобщението на Столичната община. Върху тях няма да има реклами, каза Николай Костов, управител на Центъра за градска мобилност пред Mediapool.

На някои от спирките в центъра на София могат да се видят рекламни пана, като под тях пише, че площите се отдават от "Нюз аутдор България".

Ремонтът на 100-те спирки е втори етап от мащабна програма на Столичната община и Центърът за градска мобилност за подмяна на спирковите навеси на градския транспорт. Целта е преди началото на зимния сезон да бъдат създадени по-удобни условия за пътниците при изчакването на превозните средства, е посочено в съобщението.

До средата на август бяха ремонтирани основно 62 навеса по линиите на тролейбусните и трамвайните маршрути в София, припомнят от общината. Те са били извън централната част на столицата и в много лошо състояние. По тези спирки са подменени основно конструкциите на навесите, а страничните метални стени са сменени със стъклени. Реконструкцията е изпълнена по обществена поръчка за 128 811 лв. без ДДС.

Целта ни е поетапно да бъдат сменени и ремонтирани всичките около 950 спиркови навеса в столицата, каза Николай Костов. Той очаква с едновременното изпълнението на проекта за интегриран транспорт да се усети осезателно подобрение на условията в градския транспорт.

В рамките на реализацията на проекта, който се изпълнява по оперативна програма "Регионално развитие", се предвижда да бъдат доставени 50 нови нископодови тролейбуса, както и да се монтират 600 електронни информационни табла по спирките на градския транспорт. Предвижда се още основен ремонт на трамвайната линия по бул. ”България”, както и изграждането на нова трамвайна линия от Семинарията до "Дървеница". Планирано е и въвеждане на интелигентна система за управление на трафика.

Още от България

Защо премиерът говори за "Костинброд 2" по "учебниците на КГБ"?