Фирма, свързана с Цветан Василев ще доставя за по 85 лв. копирните машини за вота

Вероятно техниката ще бъде употребена веднъж и после дарена на училища и кметства

Фирма, свързана с Цветан Василев ще доставя за по 85 лв. копирните машини за вота

Фирма, близка до Корпоративна търговска банка (КТБ) – "К енд К електроникс" ЕАД, ще достави копирните машини, необходими за изборите на 12 май, показва справка на Mediapool в агенцията за Обществените поръчки.

 

След като преди две седмици Министерския съвет направи задание с минимални изисквания за вида на машините в понеделник вечер е избрана фирма-доставчик, изпълнила условието за "най-ниска цена".

 

"К едн К електроникс" е предложила оферта за 1 045 400 лв. за доставката на 12 300 копирни устройства, което означава 85 лв, без ДДС, за брой заедно с консумативите. Другата участвала в конкурса фирма "Стемо" дава цена от 121.13 лева за машина. Затова тя е отпаднала от надпреварата.

 

От края на миналата година мажоритарен собственик на"К енд К Електроникс" е регистрираната в Лихтенщайн компания Domtech Holding, свързана, по информация на вестник "Капитал", с Корпоративна търговска банка. "К енд К Електроникс" е лидер на българския пазар на електроника и управлява 55 търговски обекта на "Техномаркет", който пък е изключителен доставчик за България на марките Samsung, Panasonic и LG.

 

С принтерите секционните избирателни комисии ще отпечатват протоколите на предсрочните парламентарни избори на 12 май.

 

Машините най-вероятно ще бъдат HP, а според неофициална информация няма изобщо да бъдат годни за използване на следващите избори – тези за европейски парламент през 2014 година.

 

По неофициална информация веднага след края на изборния ден техниката ще бъде оставена по училищата и кметствата, защото съхранението ѝ ще бъде сложно, а и липсата на употреба също амортизира техниката, твърдят от МС.

Споделяне

Още по темата

Още от България