Фирма, свързана със зам.-социален министър, отрича да е дължала пари за осигуровки

Фирма, свързана със зам.-социален министър, отрича да е дължала пари за осигуровки

"Декларираме, че дружеството "Дефанс Секюрити" ЕООД, с ЕИК: 131470771, представлявано от Петю Петров – управител, никога не е имало натрупани, неплатени данъчни задължения в размер над "891 хил. лева". Това се казва в право на отговор на дружеството, чиито управител е съпругът на зам.-социалния министър от ВМРО Султанка Петрова. Отговорът е по повод публикация в Mediapool, че дружеството има натрупани задължения за данъци и осигуровки за периода от 1 септември 2014 г. до 31 януари 2018 г.

Информацията на Mediapool се базира на съобщение на сайта на Министерството на вътрешните работи за започване на процедура по отнемане на лиценза за охранителна дейност на дружеството, управлявано от Петров. След публикацията от 11 ноември за задълженията на фирмата, съобщението е било изтрито от сайта на МВР. То обаче все още може да бъде открито в кешираната версия на страницата.

Съобщението за започналата процедура за отнемане на лиценза на "Дефанс секюрити" е от 8 юни 2018 г. В него се цитират писма от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в София. Първото от тях е изпратено до МВР на 29 март тази година. В него се посочва, че фирмата има задължения към бюджета. На 3 май от полицията изпращат искане до НАП с подробности за задълженията, обезпеченията, разсрочването на дълговете и др. Отговорът е изпратен на 11 май 2018 г. и в него се посочва дължимата сума от 891 030.19 лева, натрупана за периода 1 септември 2014 г. - 31 януари 2018 г.

В правото си на отговор от "Дефанс секюрити" прилагат удостоверение от НАП, в което се казва, че фирмата не дължи данъци и осигуровки. То е за състоянието към 14 ноември тази година.

От "Дефанс секюрити" твърдят, че дружеството доброволно е върнало лиценза си за частна охранителна дейност "поради липса на дейност и в съответствие с изискванията на Закон за Частна Охранителна Дейност".

По-късно през деня от "Дефанс секюрити" изпратиха писмо, което са получили от Главна дирекция "Национална полиция" в отговор на запитване на фирмата за публикуваното и изтрито съобщение от сайта на МВР. В получения още същия ден отговор от полицията се казва, че в съобщението била допусната "техническа грешка", без да се посочва каква е тя. Казва се още, че производството по отнемане на лиценза на дружеството е прекратено, тъй като междувременно той е върнат поради спиране на дейността на фирмата. От МВР уведомяват още, че са свалили съобщението, в което пише, че фирмата е длъжник на бюджета, от страницата си на 14 ноември. Извиняват се за неудобството, което са създали заради "допусната техническа грешка" и "забавянето при свалянето на информацията" от сайта на МВР.

И във второто си писмо от фирмата казват, че никога не са имали задължения към бюджета на такава или близка до стойността, посочена в изтритото съобщение на МВР.

Споделяне

Прикачени файлове

Още по темата

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?