Фирма в Австралия привлича служители с безплатна бира

Фирма в Австралия привлича служители с безплатна бира

Фирма в далечната австралийска провинция Нов Южен Уилс толкова отчаяно иска да привлече добри служители, че предлага на успешните кандидати за работа безплатна бира за една година, съобщава БГНЕС.

"Подобно на повечето отдалечени градчета в страна, Мори в Нов Южен Уелс има проблеми със запазването на младите хора, изкушени от по-високите заплати, предлагани от минните компании и тежката индустрия", казва Ерик Скот, оперативен мениджър на компанията "Илектрикал енд Еър Къндишънинг Сървисис".

 

Поради това компаниите предлагат твърди бонуси под формата на допълнителните здравни осигуровки, ваканции и възможности за пътуване, но те се оказват недостатъчни.

 

"Ние сме малка област и се борим с мините, които заливат хората с пари", казва мениджърът. В последните шест месеца трима служители на фирмата били отмъкнати от минни компании.

 

"Като разрастваща се компания ние се нуждаем от все повече квалифицирани служители и решихме, че трябва да направим нещо, за да спрем напускането на хората. Повечето момчета обичат бирата, така че решихме да я използваме в наш интерес, за да привличаме нови служители", допълва Скот.

 

Компанията публикувала обяви в специализираните раздели на местните вестници със заглавие "безплатна бира за една година". Електротехници вече са проявили интерес към работата, а крайният срок за кандидатстване е 13 август. Кандидатите трябва да са квалифицирани електротехници над 18-годишна възраст и "да търсят промяна".  

Споделяне

Още от Свят