Фирма за интернет-търговия търси за работа български баби

Фирма за интернет-търговия си поставя за цел да осигури работа на възможно най-много български баби, съобщиха в понеделник от Snug Essentials, която продава на ценители в чужбина уникални ръчно плетени калъфчета за телефони, таблети и лаптопи.

 

Екипът на фирмата развива онлайн бизнес като наема пенсионерки да правят това, в което най-много ги бива – да плетат. За дружеството вече работят шест баби от Пловдив и неговата околност, както и една пенсионерка в София. Те получават заплащането за труда си предварително, а целият риск, свързан с реализацията на продукцията, остава в Snug Essentials.

 

"Ние сме реалисти и съзнаваме, че това не е голяма бройка, в сравнение с броя на пенсионерките в България. За нас обаче е важно, че вече доказахме ефективността на този модел и се надяваме в бъдеще дейността ни да се разраства, а защо не и други предприемачи да започнат свои проекти в тази сфера“, коментира основателката на дружеството Петя Митева. Тя смята да увеличи броя на наетите баби плетачки

 

"Ние рядко оценяваме плетивата, създадени от нашите баби и майки. Повечето българи дори не им обръщат внимание и предпочитат да носят китайски, масово произведени "модни“ дрехи. Открихме обаче, че много чужденци харесват ръчно изплетените чудесии от бабите в България и с удоволствие ги закупуват. Затова решихме да използваме този интерес и да започнем да продаваме модерни и практични плетива в чужбина, чрез различни интернет канали“, допълва Митева.

 

Фирмата разпространява плетените калъфи за дигитални устройства чрез своя профил в най-популярната глобална платформа за ръчно изработени стоки Etsy, достъпен на адрес http://www.etsy.com/shop/SnugEssentials, чрез профилите си в eBay, Facebook и други интернет канали. Предстои и откриването на собствен онлайн магазин.

Споделяне

Още от България