Фирми искат такса за пускането на фойерверки вместо ограничаването им

Да се въведе такса за провеждане на мероприятия с фойерверки, вместо да се ограничават тези увеселителни събития, са предложили на среща с кмета Бойко Борисов управители на фирми, организиращи огнените ефекти. Това съобщи пресцентърът на Столичната община в понеделник.

Представители на фирмите "Огнена хризантема", "Торнадо", "Биляна фойерверк", "Парти център 101 балона" и фирма “Щурият балон" са поискали срещата заради решението на столичния кмет да наложи ограничение на увеселителните събития с фойерверки.

Борисов обаче отново е заявил позицията си, че шоутата с фойерверки трябва да се ограничат, за да не се смущава спокойствието на гражданите. Все пак той е предложил на управителите на фирми да изготвят своето предложение за урегулиране на този вид събития в писмен вид, за да бъде разгледано в общината.

Фирмите пък са декларирали намерението си да изтеглят в по-ранен час провеждането на събития с фойерверки. Това обаче реално зависи от поръчителя на светлинното шоу, а през юли няма как да става преди 22 часа, когато всъщност започва здрачаването.

Споделяне

Още от България