Фирми от Удмуртия търсят български бизнес партньори

Фирми от Удмуртия търсят български бизнес партньори

Интерес към партньорство с български фирми са проявили седем компании от руската федеративна република Удмуртия, работещи в областта на химическа промишленост, дървопреработваща и мебелна промишленост, електроника и електротехника, строителство, производство на изделия за спортни съоръжения и др. Те са участвали в бизнес форум в София, в който са се включили над 30 български дружества.

Бизнес делегация от Удмуртия, ръководена от Михаил Хомич, постоянен комисар в Москва за Удмуртия към руския президент, се е срещнал със заместник-изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Румяна Цаканска. Тя обяснила, че агенцията помага в установяването на преки делови контакти между руски и български фирми и в търсенето на нови пазарни ниши за българския бизнес.

В същото време руският посланик у нас Анатолий Макаров се срещна с икономическия министър Емил Караниколов и двамата установили, че стокообменът между двете държави се е увеличил с 35% през първото полугодие на 2017 г., достигайки 2 млрд. долара

Караниколов и Макаров обсъдили възможностите за разширяване и задълбочаване на двустранните търговско-икономически взаимоотношения, като икономическият министър представил мерките за насърчаване на инвестициите в страната , както и възможностите в индустриалните зони у нас.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?