Фирми отново на "лов" за завършили в чужбина българи

Над 60 организации и компании тръгват на "лов" за завършили в чужбина българи, предлагайки им професионална реализация обратно в родената. За седми път под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев ще се проведе форумът "Кариера в България. Защо не?” на 10 септември 2014 г. в Интер Експо Център София.

Организатори на форума са сдружение "Тук-Там" и фондация "Идентичност за България". Събитието се организира и с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина.

В тазгодишното издание ще има и нови български и международни компании, които за пръв път ще се включат в търсенето на "вносни" служители в областта на услугите, производство, телекомуникации, банки, консултантски сектор, информационни технологии и други.

Благодарение на BulStream.com, българите от чужбина, които не могат да присъстват лично, ще могат да гледат форума на живо, да коментират и задават въпроси, за да сверят часовниците си с българската бизнес и обществена среда.

Над 30 лектора ще участват в семинарната програма, за да споделят професионалния си опит и виждането си за бъдещето на бизнес средата. Сред тях са топ мениджъри и успешни личности с образование/опит от чужбина като Петър Иванов от "Майкрософт", Магърдич Халваджиян, Хуан Карлос Пералехо от "Нестле", Рюдигер Хьобен Стьормър от "Луфтханза Техник" и други.

За онези дипломирали се в чужбина българи, които искат да стартират бизнес в родината, ще има специална арена с водещи предприемачески организации в България като Start It Smart, Entrepreneur.bg, ABLE, StartUp, betahaus, както и фондовете eleven и lauchub.

Гостите на форума ще могат да се възползват от лични кариерни консултации със специалисти в човешките ресурси и да присъстват на специализирани фирмени презентации. По време на форума кандидатите ще участват и в интерактивна работилница "Има хляб в теб!“, ще се запознаят с MoveBG – платформа за дебат и общо действие, както и независимия проект Like.Bulgaria.

След миналогодишното издание на форума 75% от участниците са харесали работодател, съобщиха организаторите.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?