Фирми, продавали шофьорски книжки, остават без лиценз

Учебен център в Монтана, продавал шофьорски книжки, може да остане без разрешителното за обучение на водачи, съобщиха от транспортното министерство в понеделник.

Скандалът в Монтана избухна след журналистическо разследване, в което репортери се сдобиха с книжки без нито един час зад волана. Фирмите, замесени в скандала, са монтанската "Артон" и ломската "РИ-авто".

Новото ръководство на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА) е издала акт и наказателно постановление срещу монтанската фирмата–нарушител в понеделник, се казва в съобщение на транспортното министерство. В момента се изчаква процедурата на съдебно обжалване.

"Надявам се, че съдът ще потвърди това наказателно постановление, след което ще приложа най-строгата мярка – отнемане на разрешителното за обучение на водачи. Ще бъда безкомпромисен към всички подобни случаи“, заяви министърът на транспорта Александър Цветков.

ИААА е разпоредила проверки на всички учебни центрове за обучение на кандидат-водачи на МПС в Област Монтана.

Миналата седмица Александър Цветков подписа оставката на директора на Изпълнителна агенция "Държавна администрация" Володя Киров и сложи на негово място като и.д. заместника му Любомир Христов.

По думите на министър Цветков екипът му вече е предприел мерки за борба с корупцията с шофьорските книжки и техническите прегледи, които са в ресора на изпълнителната агенция. Конкретните предложения и мерките за работата на автомобилното ведомство трябва да бъдат готови до края на август.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?