Фирми за бързи кредити се стреляха заради длъжник

Първоначалната информация, че спречкването е било между колекторски агенции, бе опровергана

Снимка: Архив

Представители на две фирми за бързи кредити са се сбили и са се стреляли пред дома на длъжник в град Средец, Бургаско, стана ясно във вторник.

Първоначално, МВР-Бургас съобщи, че спречкването е било между представители на колекторски фирми. По-късно обаче Асоциацията на колекторските агенции в България разпространи позиция, че не е коректно браншът да се замесва в случай, в който нито един от участниците не е служител или законен представител на колекторска компания.

"Разбираме, че медиите, отразили новината, са се базирали на официална информация, подадена от МВР, и вече сме се обърнали към министерството с молба за коректност при разпространението на информация и поправяне на допуснатата грешка", посочиха от асоциацията. Оттам намекнаха, че е възможно да става дума за фирми за бързи кредити, които често, но некоректно се ползват като синоними на колекторска агенция.

Драмата, за която става въпрос, се е разиграла в понеделник, на 13 април. Около 16.25 ч. в Районно управление - Средец е получено съобщение за сбиване между няколко мъже на ул. "Гоце Делчев".

На място били установени двама служители от софийска фирма (на 31 и 56 години), както и други служители от ямболска фирма (на 35 и 36 години).

Констатирано било, че екипът от софийската фирма посетил адреса на 23-годишен мъж от Средец, дължащ неплатена вноска по кредит в размер на 140 лв. Докато разговаряли с длъжника, пред дома му дошли и служителите от ямболската фирма, които се спречкали с колегите си.

Кавгата прерастнала в сбиване, като 31-годишният кредитосъбирач от софийската фирма произвел два изстрела със законно притежаван пистолет в краката на служителите от ямболската фирма, без да ги засегне. Задържани за срок от едно денонощие са двамата служители от софийската фирма. Оръжието, с което са произведени изстрелите, както и двете гилзи, са иззети. Установени и разпитани са и свидетели на инцидента.

По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство, посочва МВР.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?