Фирмите от ВПК проявяват интерес към поръчки за капитално строителство в Ирак

Фирмите от военнопромишления комплекс (ВПК) проявяват интерес към търгове, свързани с поръчки за капитално строителство по възстановителните дейности след края на военния конфликт в Ирак. Това стана ясно на среща на вицепремиера Николай Василев с представители на основни фирми в браша като "Арсенал"- Казанлък, ВМЗ - Сопот, "Кинтекс" и "Електрон прогрес"- София.

Компаниите са готови да предоставят презентации за своята дейност на групата от трима представители на българската държава, която заминава за Кувейт, за да лобира на място за включването на български фирми в хуманитарните операции и възстановителните дейности след края на военния конфликт в Ирак.

Министерството на икономиката е предоставило последната информация, предоставена от Американската агенция за международно развитие (USAID), във връзка с настоящите и бъдещи търгове на подизпълнителски поръчки.

Заместник-министър Милен Керемедчиев, който отговаря за координипането на учасктието на български фирми в Ирак, е обяснил, че правителството е готово да издава "Писма за подкрепа" на всяка една от фирмите, които кандидатстват директно за определени подизпълнителски поръчки пред американски фирми, спечелили търгове за изпълнители.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?