Физическото става тренировка по любим спорт

Традиционните часове по физическо възпитание ще бъдат заменени с активна тренировка по любим спорт. Това ще стане с приемането на новия Закон за  училищното образование, заяви в четвъртък в Пловдив просветният министър Сергей Игнатов, цитиран от Дарик радио.

Той бе на посещение в града заедно с премиера Бойко Борисов и част от кабинета по повод 127-ата годишнина от Съединението на България.

Според Игнатов увеличение на часовете по физическо възпитание в училищата трябва да има. "Това, което след много години трябва да стане, но в момента нямаме подготвена нормативна база за това, последните един-два часа, няколко дни в седмицата, децата да ходят не просто на физическо, а все едно са на тренировка по любимия си спорт, за да бъде наистина разтоварване, но трябва да се приеме новият закон", каза министърът.

През октомври Игнатов планира посещение при своя турски колега, за да обсъдят варианти да не се повтаря ситуацията с турските студенти в България през следващата година. В края на юли стана ясно, че Турция е замразила признаването на българските дипломи заради опасения, че масово се фалшифицират.

Споделяне

Още от България