"Фокс" се извини за средния пръст на Роби Уилямс

"Фокс" се извини за средния пръст на Роби Уилямс

Американската телевизионна корпорация "Фокс" се извини на зрителите за средния пръст, който британският певец Роби Уилямс показа на церемонията по откриването на Световното първенство по футбол в Русия.

"Бяхме в живо предаване и нямаше как да знаем (какво ще се случи) по време на изпълнението (на Роби Уилямс) и се извиняваме", казва "Фокс" за инцидента пред "The Hollywood reporter".

Досега нито Уилямс, нито неговите представители, са обяснили на какво или кого е посветен средният пръст, показан на церемонията. ББС съобщава, че жестът не е бил видян на живо от зрителите във Великобритания, но е широко обсъждан в социалните мрежи.

Певецът показа среден пръст точно пред камерата, докато изпълняваше парчето си "Rock Dj". Той изпя думите "Направих това безплатно" (But I did this for free) и изстреля "поздрава" с пръст.

Подобен жест направи и певицата M.I.A. по време на "Супер боул" през 2012 г., докато изпълняваше парче заедно с Мадона.

Преди скандала Уилямс бе заявил, че е много въодушевен от своето завръщане в Русия, за да пее на церемонията по откриване на първенството. Той призна пред "Ройтерс", че е бил помолен да не изпълнява парчето си "Купонясвай като руснак" (Party like a russian) от 2016 г., с което се иронизират някои особени навици на руските олигарси.

Това парче предизвика сериозен отзив в Русия, а някои местни издания дори призоваха държавата да забрани на Уилямс да пее в страната.

На церемонията британецът наистина не изпълни въпросното парче, но пък избухна със среден пръст. Той изпя хитовете си "Нека те забавлявам" (Let me entertain you), "Чувствай (Feel) и "Ангели" (Angels). Последната песен бе изпълнена в дует с руското сопрано Аида Гарифулина.

Споделяне

Още от Мондиал 2018

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?