mediapool.bg Ти си това, което четеш

Фолксваген ще бъде част от намирането на решение за дизеловия проблем

15:58 | 13 март 2018 | 0 коментара

Главният изпълнителен директор на Фолксваген (Volkswagen AG) Матиас Мюлер каза, че германският автомобилостроител е имал "изключителна година през 2017 година" и е решен да разсее опасенията, свързани с замърсяването на околната среда от дизеловите двигатели, предаде Асошиейтед прес.

Мюлер обърна внимание на усилията на компанията да намали дизеловите емисии и да се възстанови от дизеловия скандал от 2015 година. Той уточни, че 160 000 стари дизелови автомобила са били изтеглени от употреба чрез схеми за замяна и е взето решение да бъде обновен софтуерът на 4 милиона коли, за да се намалят вредните емисии.

Директорът на Фолксваген отбеляза, че компанията ще бъде "част от решението" при намирането на начин за справяне с дизеловия проблем. Природозащитници настояват за забрана на старите дизелови автомобили в германските градове с високи равнища на замърсяване на въздуха.

Мюлер, който говори на годишната пресконференция на компанията в Берлин, очерта оптимистична перспектива след миналогодишните рекордни продажби на 10,7 милиона автомобила.

В офанзива сме и така ще продължим, каза той.

Мюлер отбеляза, че двигателите с вътрешно гориво, които пораждат спорове, ще изиграят роля в усилията на компанията да покрие по-големите ограничения на ЕС за въглеродния диоксид до 2021 година. Той отбеляза, че Фолксваген ще инвестира 34 милиарда евро до 2022 година в технологии за безпилотни и електрически автомобили, както и в разработката на дигитални транспортни услуги.

През 2015 година Фолксваген бе уличен, че манипулира данните от тестовете за дизеловите емисии на автомобилите си в САЩ и плати над 20 милиарда евро глоби и извънсъдебни споразумения.

Още от Бизнес