Фонд "Земеделие" има двама нови заместник-директори

Фонд "Земеделие" има двама нови заместник-директори

Петя Славчева и Георги Динев са новите заместник изпълнителни директори на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ). Решението е взето по време на редовно заседание на Управителния съвет на ДФЗ, съобщи Министерството на земеделието и храните.

От поста заместник изпълнителен директор е освободена Гея Георгиева – с ресори "Директни плащания на площ" и "Информационни технологии". Нейните служебни ангажименти поема Петя Славчева.

Петя Славчева е дългогодишен кадър на фонд "Земеделие". От 2008 г. до момента заема различни позиции в Областната дирекция във Велико Търново. От 2010 г. е началник отдел "Прилагане на схеми и мерки за подпомагане". Славчева е магистър по "Стопанско управление" от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

Георги Динев ще управлява "Технически инспекторат" и програма САПАРД. Той също е кадър на фонд "Земеделие". В периода 2010  - 2012 г. работи в отдел "Противодействие на измамите" в ДФЗ. След това ръководи дирекция "Административно, правно обслужване и финансово-стопански дейности" в Изпълнителната агенция по лозата и виното. Бил е и главен секретар на агенцията. Динев е магистър по икономика от Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград.

Останалите двама зам. - изпълнителни директори запазват своите позиции.

Атидже Алиева-Вели продължава да отговаря за мерките от Програмата за развитие на селските райони.

Иванка Багдатова-Мизова, освен ресорите които ръководеше до момента - "Селскостопански пазарни механизми", "Краткосрочни схеми за подпомагане", "Инвестиционни схеми за подпомагане" ще управлява и оперативна програма "Морско дело и рибарство".

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?