Фондът за лечение на деца поел терапията в чужбина на 67 българчета

Броят на децата, които са изпратени в чужбина през тази година по линия на Център "Фонд за лечение на деца" е 67, а 41 деца продължават своето лечение. За целта фондът е изразходвал около 3.8 млн. лева

Общо 15 молби за лечение са били одобрени на последното заседание на съобщиха от Министерството на здравеопазването в петък.

Пет деца ще заминат за лечение в различни болници в Германия и Франция, а едно - за консултация в Цюрих, Швейцария. Други три деца ще получат средства, с които да се доплати вече започналото им лечение в чужбина, тъй като е надвишило първоначалната сума.

За две деца ще се търси донор в Световната донорска банка за костномозъчна трансплантация. Самата трансплантация ще се осъществи в България.

Други три деца ще получат средства, с които ще се подпомогне лечението им в България. Фондът ще поеме разходите и за идването на чуждестранен специалист у нас за лечението на още едно дете.

Разходите за операции, извършени от известния немски кардиохирург проф. Герардус Бенинк на деца със сърдечно-съдови заболявания в Националната кардиологична болница също са поети от фонда. 

Споделяне

Още от България