Фондът за лечение одобри терапиите на 50 деца

Фондът за лечение одобри терапиите на 50 деца

Терапиите на 50 деца ще бъдат финансирани от Фонда за лечение на деца, стана ясно в петък след заседание на Обществения му съвет, на което бяха разгледани общо 67 случая.

Седем деца са били отложени за допълнителни медицински становища, а 8 деца, чието подпомагане е извън обхвата на фонда са получили откази.

Общественият съвет е взел решение за децата с детска церебрална парализа, кандидатстващи за лечение в Сърбия по метода на Улзибат, след завръщането си в България да бъдат изпратени в комисия, която да им назначи цялостен план за лечение.

По предложение на директора на фонда проф. Владимир Пилософ Общественият съвет е приел решение вече да се прави аудиозапис на заседанията, за улеснение на протокола.

На заседанието не е бил представен проекта за нов правилник на фонда, за който здравният министър Петър Москов съобщи преди ден, че е бил разглеждан в министерството.

Следващото заседание е следващата сряда, 29 юни, от 13 часа.

От края на март до миналата седмица във фонда се бяха натрупали над 190 случая на чакащи медицински становища и съответно одобрение или отказ за финансиране на лечението си деца. А 30 деца, чиито случаи бяха отложени за разглеждане от предишни заседания и насочени за допълнителни медицински становища и лекарски консилиуми, продължаваха да чакат.

Споделяне

Още по темата

Още от България