Форин офис предупреди британските туристи за опасностите от "балконинг"-а

Британското външно министерство даде необичаен съвет на пътуващите, като предупреди британските туристи за опасностите от "балконинг"-а - популярното сред младежите забавление да скачат от балкон на хотелска стая в басейн.

Британски младеж се уби пред петнайсетина дни, падайки от балкона на хотела си в Слънчев бряг на българското Черноморие. При подобни обстоятелства този месец бяха ранени други трима, един от които в Испания. От началото на годината са регистрирани седем такива инцидента, а през 2012 - петнайсет, по британски официални данни.

С наближаването на ваканционния сезон Форин офис и Асоциацията на британските туроператори отново подеха кампания, започнала през август 2012 г., за да предпазят туристите от опасностите на "балконинг"-а.

"Миналата година имахме няколко случая на смърт и наранявания, в резултат на падания от балкони, и за съжаление отново сме изправени пред такива нещастни случаи", заявява в комюнике британският консул в София Джон О'Шонъси. "Да се катериш от един балкон на друг, да скачаш от балкон или да пиеш прекалено когато си на балкон увеличава рисковете от произшествие. Много често тези инциденти завършват фатално.

Рисковете могат да бъдат избегнати, ако човек се замисли за последиците", добавя консулът.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят