Франция не може да приема всички мигранти, ако иска да им осигурява добър прием

Еманюел Макрон

Френският президент Еманюел Макрон, който втвърди тона си за имиграцията, заяви, че "Франция не може да приема всички, ако иска да ги приема както трябва", предаде Франс прес. Това става няколко дни преди дебати в парламента по този въпрос, отбелязва агенцията.

"За да приемаме всички достойно и занапред, не бива да сме прекалено примамлива страна", добави той в излъчено днес интервю за радио "Европа 1", записано в Ню Йорк.

Преди дебатите за миграцията, насрочени за 30 септември в долната и за 2 октомври - в горната камара на парламента, Макрон настоя французите да бъдат "хуманни", да действат "ефикасно" и да намерят нови подходи към ситуацията с имигрантите.

"Ще е грешно да кажем, че миграционният въпрос е някакво табу или примерно, че можем да го поставяме само в случай на кризи", каза френският лидер.

Макрон призна, че поради недостатъчно сътрудничество в Европа и "провал" на опитите за отвеждане на мигрантите обратно до границата броят на кандидатите за убежище значително е нараснал.

Миналата година броят на искащите убежище във Франция е нараснал с 23 на сто; те са по-специално от Албания и Грузия, чиито молби според властите са до голяма степен необосновани, добавя АФП.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа