Франция предупреди гражданите си за терористичен риск във Великобритания

Франция препоръча на гражданите си да проявяват "изключителна бдителност" в обществения транспорт и по туристическите обекти във Великобритания, предупреждавайки за "много вероятен риск от атентат", предаде Франс прес в сряда.

Препоръката е включена сред най-новите съвети към пътуващите, публикувани на уебсайта на френското външно министерство.

Британските власти смятат, че нивото на терористична заплаха е много високо във Великобритания и че рискът от атентат е много вероятен. Препоръчително е да се проявява изключителна бдителност при използване на обществения транспорт и посещения на най-популярните туристически обекти, се посочва в съобщението на министерството.

Предупреждението на френските власти изглежда по-скоро като ответна мярка. В неделя британското външно министерство отправи подобно предупреждение към британците, пътуващи във Франция и Германия, заради "голяма терористична заплаха".

Също в неделя, САЩ предупредиха пътуващите в Европа американци за "възможни рискове от терористични атентати" и ги призоваха към бдителност на обществени места. За разлика от Великобритания обаче, която посочи конкретно Франция и Германия, САЩ не уточниха за кои държави се отнася заплахата.

Споделяне

Още от Свят

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?