Франция преустанови търсенето на потъналия "Ербъс"

Франция сложи край на издирванията на потъналия в Атлантическия океан самолет "Ербъс" на компания "Ер Франс", които се водят от Дакар в Сенегал, предаде АФП, цитирайки изявление на бразилската армия.

Координационният спасителен център в Дакар е уведомил бразилските военни структури за решението си да спре издирвателните операции в тяхната зона, разположена на около 2000 км от предполагаемото място на катастрофата на самолета, който потъна в нощта на 31 май срещу 1 юни с 228 души на борда.

Координационният спасителен център е сенегалска структура, но Франция, която има военна база в Сенегал, бе предоставила самолети на негово разположение за издирвателните операции.

От бразилска страна издирванията продължават до второ нареждане, въпреки че от една седмица не са намерени нови тела на жертви, а вчера са открити само малки разпръснати отломки от самолета.

Френски кораби и една ядрена подводница се съсредоточават в издирването на черните кутии от самолета. Те още не са открити, въпреки че бяха засечени слаби сигнали, които е възможно да идват от тях.

Споделяне

Още от Свят