Франция се готви за транспортен хаос заради стачки

Франция се готви за транспортен хаос заради стачки

Франция се готви за нови стачки в транспорта, информира Би Би Си.

Работниците в железниците се очаква да започнат стачни действия по-късно във вторник на фона на продължаващите протести на синдикатите срещу планираната трудова реформа.

Поради това вероятно ще има нови нарушения в транспортния сектор, който вече пострада от недостиг на горива заради блокади, организирани от протестиращи.

Президентът Франсоа Оланд подчерта, че няма да отстъпи от позициите си по въпроса за реформите, които трябва да улеснят наемането и освобождаването на служители.

От днес се очакват сериозни проблеми при жп връзките и авиотранспорта, посочва Ер Те. Броят на високоскоростните влакове Те Же Ве (TGV) ще бъде намален наполовина, а от регионалните влакове ще се движат само около 40 процента, съобщи жп операторът Ес Ен Се Еф (SNCF).

Други нарушения в транспорта се очакват в четвъртък (2 юни), когато се служителите в парижкото метро се готвят да започнат безсрочна стачка.

Пилотите на националния авиопревозвач Ер Франс (Air France) вчера също решиха да стачкуват заради спор за възнагражденията, макар точна дата да не бе обявена, припомня Би Би Си.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?