Франция затяга миграционната си политика

Едуар Филип

Френският премиер Едуар Филип заяви, че правителството му иска да си върне контрола на националната миграционна политика и представи редица мерки в тази област, включително квоти за икономическите имигранти, предаде Франс прес.

"Общата насока на действията ни е суверенитетът. Искаме да вземем решения по отношение на приема и интеграцията и да осигурим справедлив баланс между правата и задълженията", заяви Филип.

Сред мерките на правителството са квоти за имигрантите в някои професионални сектори, период на изчакване за кандидатите за убежище преди да получат достъп до държавно финансирано здравеопазване, по-сурови мерки срещу незаконната имиграция.

"Няма да променяме нещата със събирането на семействата, но се борим с всички измами, включително тези при събиранията на семейства", заяви вътрешният министър Кристоф Кастанер. Той обеща да бъдат отворени три нови центрове за задържане на мигранти и 16 000 нови места за прием на бежанци.

Кастанер съобщи също, че нарушаващите хигиенните норми неофициални бежански лагери в североизточната част на Париж, където има между 1500 и 3000 души, ще бъдат евакуирани преди края на годината.

В същото време Франция си е поставила за цел до 2027 г. да привлече 500 хиляди чуждестранни студенти спрямо сегашните 325 хиляди.

Споделяне

Още от Европа