Французи купиха 1/2 от български сайт за сравняване на интернет и тв доставчици

Френска компания придоби 50 % от сайта за сравняване на доставчици на интернет и телевизия в България kabelna.com, съобщиха от дружеството, в което вече равни дялове държат "Селектра” и българската "Вокс Попули” Сумата на попупко-продажбата на дяловете не се съобщава, но французите са заявили дългосрочния си интерес към инвестиции в България и региона.

"Пазарът в България не е за подценяване, защото броят на интернет потребителите тепърва ще се увеличава. Kabelna.cоm е отлична възможност за "Селектра” да стъпи и да се развива в региона”, коментира сделката Ориан де Мопу, който е единият от създателите на "Селектра".

Френската компания, основана през 2007 г. от де Мопу и Ксавие Пинон, притежава най-голямата мрежа за сравнителни сайтове във Франция, която обхваща множество комунални услуги. Има и клонове в Испания, Полша и Италия. Основните им усилия са концентрирани в сравняването на услуги за доставка на електричество и газ, тъй като пазарът във Франция е демонополизиран и клиентите могат да избират доставчиците си.

"Сделката  е закономерно действие, което ще ни помогне в развитието на идеите ни, ще допълни ноу-хау-то и ще донесе инвестиции в България”, посочва мениджърът на сайта Никола Митев.

Сайтът сравнява услугите, пакетите и промоциите на над 150 доставчици и оператори с покритие в цяла България. Има удобен филтър за търсене на над 1200 оферти в над 500 населени места в България, а потребителите могат лесно да откриват подходящи за бюджета им услуги според ценовия клас или екстрите, които операторите предлагат.

Споделяне

Още от Бизнес