Французин продаде стар шкаф заедно със спестяванията си

Французин продаде стар шкаф заедно със спестяванията си

Жител на френския град Кан забравил в стар шкаф, който обявил за продан, спестяванията си, възлизащи на 180 000 евро. Купувачите, които отказали да върнат сумата, ще бъдат изправени пред съда за кражба, съобщават френските медии.

Вестник „Нис Матен“ разказва, че 60-годишният французин, който се готвел да се мести, пуснал обява за продажба на стар скрин за 100 евро на сайта Le Bon Coin.

На 24 юни в дома на мъжа пристигнали приятелят на купувачката и хамалин, който да пренесе шкафа. На стълбите, при носенето, едно от чекмеджетата случайно паднало и се оказало, че в него има 180 000 евро. Mъжете незабавно грабнали парите и избягали, оставяйки шкафа. Жената, която отговорила на обявата, пък обявила, че се отказва от сделката.

Продавачът незабавно се обърнал към полицията. С помощта на охранителни камери полицаите успели да възстановят събитията и да идентифицират мъжете, които отнесли парите.

При направения обиск в дома на жената кандидат-купувач и нейния приятел била открита част от сумата – 138 000 евро, а останалото вече било похарчено. Мъжът и жената ще бъдат изправени пред съда за кражба и укриване на крадено имущество, отбелязва „Паризиен“.

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?