Французите призовани да напълнят тази вечер ресторантите

Французите призовани да напълнят тази вечер ресторантите

Французите и гостите на Франция бяха призовани да отидат тази вечер в ресторанти в цялата страна, за да покажат по този начин на терористите, че не се страхуват от тях, предаде ДПА.

Кампанията е под наслова "Всички в бистрото!" и беше подета от френския гастрономичен наръчник "Фудинг". Организаторите на кампанията имат вече и свой символ. Това е рисунката "Мир за Париж" на френския графичен дизайнер Жан Жюлиен, която "вгражда" Айфеловата кула в знака, символизиращ мир и която обиколи мрежата след атентатите в Париж. Този пък на рисунката са добавени и нож и вилица.

В сайта си "Фудинг" посочва, че организира кампанията в памет на жертвите на атентатите от 13 ноември.

"Франция няма да се подаде на страха", се посочва в сайта на "Фудинг".

Членовете на френския Национален синдикат на собствениците на ресторанти, хотели и кафенета бяха призовани от председателя на синдиката Дидие Шене да направят обществено достояние призива за участие в подобна инициатива и да организират едноминутно мълчание в памет на жертвите в техните заведения днес в 21 ч. местно време /20 ч. по Гринуич/.

Миналия петък терористи атакуваха няколко ресторанта и барове в Париж, като отнеха живота на десетки французи и чужденци, които вечеряха в тях. Атаките бяха извършени паралелно с нападение срещу концертната зала "Батаклан", в която бяха убити 89 души и с три бомбени взрива в района на Стад дьо Франс, припомня ДПА.

След атентатите туристи започнаха да отменят резервациите си в хотели в Париж.

Споделяне

Още от Европа