“Фрапорт” търси проектанти за нов терминал на летище Бургас

Техническият проект на новия пътнически терминал на летище Бургас трябва да е готов до края на юли, стана ясно в четвъртък от обществената поръчка на концесионера на летището “Фрапорт”. Според предварителните оценки на дружеството, новият проект ще струва около 400 хил. лв.

Концесионерите на черноморското летище искат от фирмата, която спечели търга, да изработи архитектурната визия на новия терминал, да работят по носещата конструкция, звукоизолацията и акустиката на помещенията. В заданието се включва и проектирането на транспортните и външните съоръжения към терминала.

Кандидатите трябва да представят поне 2 референции за работата си по подобен проект, списък с обектите, по които са работили и пълната информация за тези обекти.

Фирмата, която предложи икономически най-изгодната оферта, има и най-големи шансове за спечелване на търга, става ясно от обявата. След това ще бъдат оценявани професионалната компетентност на кандидатите, която ще формира 20 на сто от оценката и техническите възможности и професионалния опит на кандидатите ще формират общо 60 на сто от оценката за класирането.

Крайният срок за купуване на документация е до 4 април.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?