Френска болница откри, че e имала пациент с коронавирус още през декември

Френска болница откри, че e имала пациент с коронавирус още през декември

Болен от коронавирус е бил лекуван във френска болница още в края на декември миналата година без медиците да знаят, че е заразен с новия вирус. Мъжът е бил приет с пневмония още на 27 декември – близо месец преди френското правителство да съобщи за първите случаи на Covid-19, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Заразеният пациент е открит чак сега, когато в болницата, в която е лекуван, решили да тестват за коронавирус стари проби, взети от пациенти с пневмония. Тогава на хората са правени Френска болница откри, че лекувала заразен с коронавирус още през декември

Според специалистите от болницата не може да се каже със сигурност дали това е нулевият пациент във Франция, но трябва да се направи разследване как той се е заразил. Той не е пътувал в чужбина, а основните му контакти били със съпругата му. Тя работела в супермаркет в близост до щанд за суши, където служителите били основно китайци. Не е ясно дали те са били болни, дали са пътували до Китай и въобще извън Франция.

Според лекарите е възможно това да не е първият заразен във Франция, в региона, в който живее човекът може да е имало и други хора с вируса и той да е циркулирал от по-рано.

Броят на жертвите на Covid -19 във Франция e над 25 000. Натоварването на реанимациите продължава да намалява, като броят на приетите в болница е намалял със 123. Броят на тежките случаи обаче остава висок, като достига близо 3700 души. 

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус