Френската полиция евакуира два лагера на нелегални мигранти в Париж

Френската полиция евакуира два лагера на нелегални мигранти в Париж

Френската полиция извърши мащабна операция по премахване на два мигрантски лагера в североизточната част на Париж, обитавани от 600 до 1200 мигранти, съобщи Франс прес.

Акцията е възможност за правителството на президента Еманюел Макрон да афишира, че изпълнява обещанието си за твърд курс спрямо имиграцията, отбелязва АП.

Полицията разчисти стотици палатки и заплаши да изпрати в ареста всеки, който се върне в района на лагерите.

Полицейският префект на Париж Дидие Лалман заяви пред журналисти, че са били евакуирани 1606 души и мястото е опразнено.

Около 600 полицаи придружиха нелегалните мигранти, настанили се в импровизирани палатки близо до столичното околовръстно шосе, до автобусите, с които ги откараха във физкултурни салони и центрове за настаняване в района, съобщава Франс прес.

"Студено е и вали. Не зная къде отивам, но ще ида там с удоволствие, защото довечера ще имам покрив над главата", сподели 32-годишната Ава от Кот д'Ивоар, пристигнала във Франция преди година и неуспяла досега да си намери подслон.

Тази широко отразявана във медиите акция, най-голямата подобна от повече от година, става ден след обещанието на френското правителство да си върне контрола над имиграцията.

Новите мерки за справяне със засилващата се имиграция, обявени вчера, включват квоти за икономически мигранти и прагове за приемане на мигранти според нуждата от кадри в определени професии, посочва АП.

Споделяне

Още от Европа

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?