Френски авангардист мъти яйца в музей в Париж

Френският авангардист Абраам Поаншвал започна поредното си арт предизвикателство, в което ще мъти десетина кокоши яйца до излюпването на пиленца, като през това време ще бъде наблюдаван от публика.

"Когато човек мъти яйца, това е интересно за мен, защото поставя въпроса за метаморфозата", заяви Поаншвал, цитиран от Франс прес.

Той е затворен във вивариум от плексиглас, където въздухът и влажността са стабилни, в парижкия Музей на Токио. Поаншвал ще излиза от кабината само за 30 минути на всеки 24 часа.


През цялото време 44-годишният французин ще бъде на специална диета, богата на джинджифил, за да поддържа температура на яйцата от минимум 37 градуса. При други проекти преди време ексцентричният творец живя в стомаха на препарирана мечка и в кухината на голям варовиков къс.

Още от Общество