Френски евродепутат "изумен", че правителството не е осъдило поведението на Сидеров

"Изумен съм, че правителството на Република България не е осъдило нападението от страна на лидера на ПП "Атака". Това се посочва в официалната позиция на председателя на френската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент Жан-Пиер Оди по повод поведението на Волен Сидеров и обществените реакции у нас, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

 

Евродепутатът Оди осъжда по най-категоричен начин подобно поведение, което "представлява не само физическо посегателство над представителката на френското посолство, но и посегателство над нейната свободата и достойнството".

 

"Аз съм изумен, че правителството на Република България в лицето на министър председателя Пламен Орешарски, както и БСП в лицето на нейния председател Сергей Станишев (впрочем и председател на европейските социалисти) не са осъдили подобно нападение", заявява Жан-Пиер Оди.

 

"Надявам се, причината за мълчанието на българското правителство не произтича от трудния политически баланс в българското Народно събрание след последните избори на 12 май 2013 и коалиционното управление начело със социалистите и възможно благодарение на изключителната подкрепа на екстремистката партия Атака", посочва той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?