Френски войници нападнати от мъж с нож в Ница

Френски войници нападнати от мъж с нож в Ница

Трима френски войници от антитерористичен патрул бяха нападнати от мъж с нож в южния град Ница, съобщи официален източник от местен полицейски синдикат, цитиран от Асошиейтед прес във вторник.

Сара Барон от профсъюза в Ница каза, че все още не е ясно доколко сериозни са нараняванията на военните. По думите ѝ нападателят е задържан, но за двама души, които са били с него, се смята, че са избягали след атаката. Тя се разиграла в центъра на Ница, близо до универсален магазин от веригата "Галери Лафайет".

Франция е под повишена тревога след нападенията в Парижка област на тримата ислямски екстремисти, при които загинаха 20 души, включително въоръжените нападатели, отбелязва Асошиейтед прес. Над 10 000 войници бяха разположени в цялата страна, за да пазят обекти с чувствителен характер, включително големи търговски зони, синагоги, джамии и транспортни центрове.

По-рано днес френските власти арестуваха седем мъже и жена, заподозрени в участие в мрежа за изпращане на бойци, които да се присъединяват към ислямските екстремисти в Сирия.

Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов каза, че лицата, които са задържани в района на Париж и Лион, не са заподозрени във връзка с нападенията от 7-9 януари.

Полицията опитва да не допусне евентуално ново насилие, както и да открие възможните съучастници на тримата въоръжени ислямски радикали, които нападнаха супермаркет за кашерна храна и вестника "Шарли ебдо".

Споделяне

Още от Европа