Френските политици предпочетоха дискретна ваканция

Френският президент Франсоа Оланд и 38-те министри в кабинета на премиера му Жан-Марк Еро тази година ще почиват във Франция и то доста скромно, предаде Франс прес.

По време на ваканцията си, която ще трае две седмици, министрите ще имат за задача да мислят върху бъдещето на Франция до 2025 г. Задачата им е възложена от президента и те ще трябва "да са написали домашните си работи" до 19 август, когато ще му ги представят по време на работен семинар.

Самият Оланд ще почива едва след 12 август за няколко дни, когато на работа ще се върне Еро. Този път той ще отседне най-вероятно в президентска резиденция в района на Версай, на десетина километра от Елисейския дворец.

Оланд има горчив опит от миналата година. Току що избран за президент, той предпочете да почива на Лазурния бряг с приятелката си Валери Трирвильор и веднага обществената подкрепа за него спадна от 61 процента на 46 процента.

Заради кризата и безработицата все по-малко французи могат да си позволят дълги ваканции. Ето защо президентът и министрите се постараха тази година да не афишират факта, че ще почиват за известно време през август.

Споделяне

Още от Свят