Френският президент: Между мен и Меркел тече ток

Френският президент: Между мен и Меркел тече ток

Между мен и Ангела Меркел протича ток и без да е нужно да се включваме в електрическата мрежа, заяви  френският президент Франсоа Оланд, попитан за отношенията му с германския канцлер, предадоха информационните агенции.

Това, че между нас има химия, вероятно е най-строго пазената тайна, обади се Меркел, допълвайки: "Така можем спокойно да си сътрудничим“.

Меркел и Оланд, които са на по 58 години, заявиха пред 200 френски и германски младежи, че са били едва осемгодишни, когато през 1963 г. е подписан Елисейският договор за приятелство от тогавашния германски канцлер Конрад Аденауер и френския президент генерал Шарл де Гол.

Не ви е убягнал фактът, че представляваме различни политически сили, отбеляза Оланд пред журналистите, изразявайки наред с това задоволство от постигнатото от двете страни, откакто дойде на власт през май 2012 г. Френският президент припомни европейския механизъм за стабилност, бюджетният пакт, банковия съюз и общата им работа за това Гърция да остане в еврозоната.  Като помислите върху това, ще видите, че тече ток, каза той.

Във вторник вечерта Оланд и Меркел са вечеряли в известна берлинска бирария и разговорът им постепенно е преминал на "ти". Вечерята продължила два часа в много сърдечна и откровена атмосфера. Това е разказал приближен на Оланд.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?