ФЦБ със собствен кандидат - кмет в София

Ако до 1 септември не се разберем с НДСВ, ще издигнем собствен кандидат за кмет в столицата, заяви националният секретар на Федерация "Царство България" Христо Куртев, предаде електронното издание Varnapool. Подобен вариант е възможен и за Пловдив. До момента няма резултати от разговорите с жълтите, заяви националният секретар на федерацията. Христо Куртев предупреди, че ФЦБ имат много силен кандидат за градоначалник на София. Самостоятелни кандидати федерацията ще има в Смолян, Елена, Ловеч и още няколко общини.

ФЦБ ще има десет съветника в местния парламент след изборите, предсказа председателката на асоциация "Феномен" Мария Стойчева днес, след като Христо Куртев обяви състава на проектолистата. Тя заяви, че още 1999 г. е предсказала, че царят ще се върне и ще "царува", т.е. ще управлява страната. Според изследвания, поръчани от ФЦБ, Кирил Йорданов щял да спечели още на първия тур на изборите. Царистите смятат, че той си е свършил идеално работата и хората са доволни от неговото управление. Според тях по-добър кмет Варна не е имала от години.

Подходът на ФЦБ за издигане на общински съветници беше одобрен и от депутатката от НДСВ Анелия Атанасова, която присъства на днешната пресконференция. Според нея на хората им било омръзнало от партийни речи и партийни пристрастия. Депутатката заяви твърдо, че подкрепя листата на ФЦБ.

ФЦБ ще участва в местните избори във всички общини - някъде самостоятелно, някъде в коалиция. Това зависело от отделните общини, защото според царистите те са отделни случаи. До момента ФЦБ има на няколко места споразумения за съвместно участие с НДСВ и СДС. Ние поддържаме независими кандидати, заяви Куртев. Не е важно кой подкрепя кандидата щом той си върши работата е мнението на националния секретар.

Споделяне

Още от България