Фуражно стопанство и свиневъден център бяха открити с пари по европрограма

Фуражно стопанство и свиневъден център бяха открити с пари по европрограма

“Геомекс инженеринг” на Моньо Тодоров пусна ново фуражно и складово стопанство и свиневъден център край Ямбол. Инвестициите от над 5.2 млн. лв. са направени по Програмата за развитие на селските райони.

Премиерът Бойко Борисов заедно с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов и изпълнителния директор на фонд “Земеделие” Румен Порожанов прерязаха лентите.

В новото фуражно стопанство са вложени над 2.2 млн. лв., като половината от средствата са по Програмата за развитие на селските райони. Стопанството ще произвежда пълната гама фуражи за всички видове и категории прасета. Смеските са съобразени с техните потребности и ежедневни нужди. Хранителните рецепти се разработват чрез специализирана компютърна програма. Има възможност и за индивидуални рецепти и дажби с показатели и суровини, зададени от клиентите и съобразени с потребностите на отглежданите от тях животни.

Над 3 млн. лв. пък са инвестирани в свинеразвъден център. За да се осигури максималният комфорт на животните, центърът се управлява компютърно със специална софтуерна програма.

Основната дейност на “Геомекс инженеринг” е строителството, като групата има и кариера за инертни материали. Въпреки кризата през последните години обема на работа на компанията се увеличава – от 8.5 млн. лв. приходи през 2008 г. на над 15 млн. лв. за 2010 г., показват финансовите отчети на дружеството в регистъра на Камарата на строителите.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?