Футболен бос карал крадена луксозна кола

Футболен бос карал крадена луксозна кола

Собственикът на футболния отбор на "Вихрен" - Сандански и на столичния ресторант „Кошарите” Константин Динев, се оказа и собственик на луксозен мерцедес СLK 230, откраднат в Испания и незаконно вкаран у нас, съобщиха от МВР във вторник.

Благоевградската полиция обяви, че служителите на Регионалното звено за борба с организираната престъпност (РЗБОП) са разбили част от международен канал за внос на крадени луксозни коли от Западна Европа в България, в който активно участие са вземали и трима митничари.

Доказано е, че мерцедесът на Динев е влязъл в страната през КПП Кулата, обмитен е на митницата на Калотина и е регистриран в столичния КАТ с фалшиви документи - регистрационен номер и договор за покупко-продажба.

Чрез измамата не са платени митнически сборове в размер на 18 000 лв. Колата е задържана и в момента се намира в двора на Пето РПУ в София. Полицията е прибрала още един контрабандно внесен по същата схема луксозен автомобил порше „Карера 911". То се водело на името на К. П., който е сочен от полицията като мозъка на организирания престъпен канал, но по-късно е прехвърлено на друг.

Преписката е приключена и е изпратена в благоевградската окръжна прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство срещу К. П. и трима митнически служители от Кулата и Калотина.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?