Футболен бос срещнал Корнелия Нинова с Решетников

Венцислав Стефанов, БГНЕС

Президентът на футболния клуб “Славия“ Венцислав Стефанов е организирал срещата на лидера на БСП Корнелия Нинова с бившия генерал от руското външно разузнаване Леонид Решетников. Това обяви футболният бос в сряда пред бТВ. Той разказа, че срещатасе е състояла преди президентските избори, когато Решетников бил на почивка в България.

Сега името на руския генерал отново изплува покрай делото за шпионаж, което се води срещу ръководителя на Национално движение “Русофили“ Николай Малинов. Българинът е взел 2.2 милиона рубли (75 000 лева) от Решетников по договор за публикуване на различни материали. В момента Решетников е с 10-годишна забрана да влиза в България.

"Да, аз свързах ген. Решетников с Корнелия Нинова. Защото искаха да си говорят, желанието беше вероятно на Корнелия. Тя поиска срещата. На срещата Нинова му каза, че Румен Радев е кандидат за президент, и ген. Решетников изрази мнение, а не одобрение. Каза: "Подходящ човек е. Завършил е две академии в САЩ. Истински генерал, може да бъде достоен президент", разказа Стефанов, твърдейки същевременно, че не е присъствал на разговора между Нинова и Решетников.

Футболният бос се описа като русофил без амбиции в политиката. Той разказва, че Корнелия Нинова и Решетников не се харесали по време на срещата. Причината била, че бившият руски разузнавач бил монархически насочен, а Нинова била "по-соц". Решетников ѝ обяснил, че такива социалистически методи нямат бъдеще в България, разказа Стефанов,.

Срещата се състояла в хотел около Докторската градина. Според Венци Стефанов Нинова просто информирала Решетников, че ген. Румен Радев е кандидата на БСП за президент. Стефанов познавал ген.Решетников отдавна, имал връзки в Русия и дъщеря му била завършила Московския държавен институт за международни отношения.

Само преди няколко дни обвиненият от прокуратурата в шпионаж Николай Малинов разказа как именно "Венци Стефанов му искал телефона на Решетников". После разбрал, че е уредена среща с Корнелия Нинова.

Венцислав Стефанов познавал Нинова, разговарял е с нея и са коментирали различни неща.

“Не ми е казвала защо иска да се срещне с ген. Решетников, това са политически неща, аз не се бъркам в политиката. Свърза се с мен, защото знае, че познавам ген. Решников. Той беше в България, направихме една човешка среща, проведоха един човешки разговор, нормален“, каза босът на “Славия“.

По думите му Решетников е работил повече от 10 години в посолството на Русия в България.

“Не знам на каква длъжност. Познавам го от Стара Загора, от един хотел в Старазагорските минерални бани, където ходеше на почивка. Шпионски скандал не може да има. Нормален български човек да познава един руснак, не е ли нормално?", попита Стефанов.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?