Футболистът Благой Георгиев: В България всички харесват Путин

Благой Димитров

“Честно казано в моята родина всички харесват Путин и Кадиров. Всички мои приятели и по принцип всички мои познати в България имат прекрасно мнение за президента на Русия”, коментира бившият футболен национал Благой Димитров.

В момента той играе за руския Оренбург, а дълги години беше част от "Терек" (Грозни), чийто президент е държавния глава на Чечения Рамзан Кадиров.

“Мисля, че той (Владимир Путин) е един от най-големите красавци изобщо в света. Много го харесвам и винаги говоря за него, в това число и докато съм в България. За мен той и Рамзан Кадиров са за пример”, заяви Георгиев в интервю за казанския сайт “Бизнес Online”.

След дълги години по руските терени Георгиев е свикнал с местния живот, но има нещо, което не разбира: “Малко съм учуден как толкова много хора в Русия пият алкохол. Аз не пия и не пуша и нямам нужда от такива неща, за да се забавлявам”.

Договорът на 35-годишния Георгиев с Оренбург изтича в края на сезона, но той се надява да го продължи. Георгиев потвърди, че преди време е получил оферти от Динамо (Москва) и Локомотив (Москва), но не съжалява, че не се е стигнал до трансфер в някой от тези клубове, отбелязва sportal. bg.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?