Футболният бос Ивайло Дражев обявен за издирване

Полицията в Бургас обяви за издирване Ивайло Дражев (44 г.), известен като собственик на футболен клуб ″Черноморец″, във връзка с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" на Окръжния съд в морския град по наказателно дело от общ характер.

Делото започва през 1998 г. и е за причиняване на смъртта на двама души при шофиране в нетрезво състояние. Дражев се удря челно с колата си близо до Созопол в насрещно идваща кола и убива на място 40-годишния шофьор, ранява тежко 20-годишно момиче, което умира след десет дни в болницата, и осакатява майка му. Установено е, че Дражев е шофирал с 2.86 промила алкохол в кръвта.

Оттогава делото срещу него се точи.

Пет години по-рано - през 1993 г. - в нетрезво състояние Дражев убива в катастрофа возещата се в колата му негова приятелка. През 1995 г. той е осъден условно на три години и лишаване от право да управлява кола за ″вечни времена″ по тогавашното законодателство. Това означава, че към момента на втората катастрофа не е имал право да шофира, а заради новото деяние присъдата му за първото автоматично става ефективна. Оттогава до днес обаче делото за катастрофата от 1998 г. продължава, а Дражев с адвокатски прийоми е все още на свобода.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?