Габровец познал преди година титлата на Лестър и прибира 18 500 лв.

Габровец познал преди година титлата на Лестър и прибира 18 500 лв.

Още преди близо година габровец е познал, че Лестър ще е новият шампион на Англия по футбол и сега ще прибере 18 500 лв., съобщиха от "Еврофутбол" във вторник.

Българинът, чието име не се споменава, е направил залога на 25 септември 2015 г., когато малцина са очаквали "лисиците" да триумфират с титлата във Висшата лига.

Габровецът е бил толкова сигурен в успеха на Лестър, че е направил още четири пъти същите прогнози след това, което увеличава печалбата му.

Макар до края на първенството на Англия да има още два кръга, Лестър е недостижим на върха със 77 точки. Следващият след него отбор на Тотнъм има 70 точки и дори теоретично не могат да изместят "лисиците" от върха.

Това е невероятен успех за отбора от Лестър, който преди година се бореше за оцеляване във Висшата лига.

До момента най-доброто постижение на "лисиците" е от преди близо 90 години от сезон 1928/29, когато завърша на второ място в старата Първа дивизия на Англия.

Отборът е създаден през 1884 г. като Лестър Фос. Повече от век тимът провежда срещите си на стадиона "Филбър Стрийт" и чак през 2002 г. се мести на сегашният си "Уолкърс Стейдиъм". Името на стадиона идва след подписването на 10-годишен спонсорски договор с компанията производител на чипс "Уолкърс", който е удължен до 2017 г.

Двама български футболисти са играли за Лестър. Радостин Кишишев е преотстъпен от Лийдс на Лестър за сезон 2007/ 2008 г. След него в редиците на "лисиците" влиза Александър Тунчев от лятото на 2008 г. до 2012 г., когато Лестър играе в Чемпиъншип, втора дивизия.

Споделяне

Още от Спорт