Гад Зееви се опитва да забави оздравителния план за "Балкан"

Събранието изслуша доклада на временните синдици Ралица Топчиева и Владимир Петков. Те бяха предложени и одобрени от съда за постоянни синдици. Това им дава право да управляват реално авиокомпанията.

Беше избран и Комитет на кредиторите, в който влизат представители на Булстрад, Международната агенция за въздушен транспорт IATA, летище София, служителите на компанията и шефа на Агенцията за държавни вземания Александър Раков.

Адвокати коментираха за mediapool.bg, че жалбата срещу решението за обявяване на "Балкан" в несъстоятелност, внесена от адвокатите на Гад Зееви, има за цел да забави максимално одобряването на оздравителен план. По нея ще трябва да се произнесе апелативен съд, който да прецени дали градският съд правилно е определил датата, от която "Балкан" е станал неплатежоспособен. При решението си градският съд не е поискал счетоводна експертиза, която сега е изискана от адвокатите на Зееви.

След събранието на кредиторите се разбра, че "Булстрад" и "ЛУКойл-Нефтохим" - Бургас са склонни да подкрепят оздравителен план, при който вземанията им да се заменят срещу акции в авиокомпанията. Двете дружества имат да си вземат съответно 15 млн.лв и 4 млн.лв.

Споделяне

Още от Бизнес