Гаф на Пламен Панайотов в дискусия за ЕС

В дискусия за разширяването на ЕС, излъчена днес по германския телевизионен канал "Феникс", участва и българският вицепремиер Пламен Панайотов, съобщи Радио Дойче веле. Дискусията, която е била предварително записана, беше озаглавена "Стари съседи - ново мислене, къде са границите на Европа. Новата роля на разширения ЕС". Участието на българския вицепремиер се изчерпа с три кратки отговора, които той прочете от предварително написан текст.

Това впрочем го отличи от добре подготвените и свободно говорещи останали участници, сред които външната министърка на Естония Кристина Оюланд, координаторът на Пакта за стабилност Ерхард Бусек и еврокомисарят Гюнтер Ферхойген.

На места отговорите на Панайотов сериозно се разминаваха с поставената тема. Например на питането какъв е материалният интерес на аграрна България от членство в ЕС, Пламен Панайотов припомни за културното богатство на страната и с това накара водещата на дискусията повторно да му зададе въпроса, макар и това да остана без резултат. С почти същия ефект бяха отговорите на други важни въпроси, като например отношението на България към Русия и разходите на страната за оръжейния бизнес във връзка с членството в НАТО.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: