Гаф с подмяна на флашки

Гаф с подмяна на флашки

Невероятен гаф с подмяна на флашки доведе до вцепенение редакциите на няколко медии, където рано сутринта неизвестни лица са доставили флашките и разяснили, че съдържат пълна колекция от записи на срещите между Цветан Цветанов и Делян Пеевски. При включването на флашките обаче се разбрало, че записите са от срещи на Делян Пеевски с Моника Станишева. За подготвяната екслузивна информационна бомба с публикуване на разговори между Пеевски и Цветанов се разбра още на 31 март, когато някои онлайн издания, очевидно притежаващи достъп до предварителна ексклузивна информация, съобщиха ексклузивно, но загадъчно, за предстоящите разтърсващи ексклузивни разкрития във вторник.

Объркването на флашките, обаче, е довело до ступор екипите в ексклузивните медии, където те са предоставени сутринта на 1-ви април. Сами по себе си разговорите между Пеевски и съпругата на лидера на БСП и ПЕС са сензация, съобщиха източници, които настояха в никакъв случай да не бъдат назовавани, тъй като са под наблюдението на ДАНС, прокуратурата, държавната ГДБОП и няколко частни ГДБОП-а.

Доколкото се разбра, обаче, в разговорите между Станишева и Пеевски няма кой знае какви скандални моменти, казаха източниците. Обсъждат се рутинни неща като кадрови назначения по високите етажи на властта – на министри, зам.-министри, шефове на агенции, на спецслужби, както и най-общо разпределение на големите обществени поръчки.

Друга също така рутинна тема, но отнела доста време на двамата събеседници, е оформянето на опорни точки и стратегии за кампании в медиите срещу опозицията, протестиращите, политически и бизнес конкуренти и пр. Разпределят се задачи към съответните служби за изготвяне на подходящи профили на противниците, както и текстово и графично оформление на ексклузивни медийни публикации за тях, като леки разминавания има по въпроса дали ексклузивните скандали да се пускат всеки ден или през ден, редувайки се с позитивни материали за повишение на пенсиите, поевтиняване на тока и за ЕРП-та, дадени на съд.

Източниците твърдят, че объркването на флашките е станало поради липса на координация или най-вероятно заради преяждане с баклава и прекомерна употреба на неизвестни стимуланти по време на рождения ден на Ахмед Доган.

Тъй като ексклузивната информация за срещите Пеевски - Цветанов, окончателно разобличаващи Цветанов, че по време на целия си министерски мандат не е могъл да се откъсне от Пеевски и срещите им не били 40, а 4000, вече е била предварително пусната в една есклузивна медия, преди да се разбере, че флашките съдържат друг запис, депутати поискаха да бъде създадена комисия за скандала.

Споделяне

Още от България