Гафът в Кувейт с пародийния химн на Казахстан е хит в YouTube

Гафът в Кувейт с пародийния химн на Казахстан е хит в YouTube

Записът на скандалния инцидент, при който на спортно състезание в Кувейт вместо химна на Казахстан прозвуча пародията на химна от филма "Борат", вече е гледан над 2 милиона пъти в YouTube.

Записът е качен на 22 март. Скандалът е станал на международния шампионат по стрелба в Кувейт. При награждаването на казахстанската спортистка Мария Дмитриенко организаторите по грешка включват пародийния "химн" на Казахстан в прослава на "най-великата страна в света", "с най-добра промишленост в света" и с "най-чисти проститутки".

Както разказва по-късно главният треньор на отбора на Казахстан по спортна стрелба, организаторите са свалили записа от интернет и явно не са обърнали внимание, че вземат пардийната версия.

Организаторите на шампионата са се извинили пред Казахстан. Външното министерство на Казахстан от своя страна заяви, че инцидентът се нуждае от "щателна проверка".

Филмът "Борат" на британския комик Саша Коен излезе през 2006 година. В него се разказва за пътуването на измисления казахстански журналист Борат Сагдиев в САЩ. Филмът, изобилстващ от груби шеги по адрес на Казахстан (както и на САЩ), предизвика възмущението на казахстанските власти, които впоследствие обаче признаха, че той е направил нелоша реклама на страната им.

Пародийният химн на Казахстан звучи на финала на филма.

Споделяне

Още от

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?