Гайдарски: Наказания за всички по веригата, оставката на Тонев не е достатъчна

Радослав Гайдарски, сн. БГНЕС

Бившият здравен министър Радослав Гайдарски коментира във вторник, че всички във ВМА са знаели за дейността на частната фирма в Клиниката по дерматология и е редно да има още наказания по веригата освен оставката на Стоян Тонев.

"Ако се докаже, че това е истина, а аз вярвам, че е истина – тук не става въпрос само да бъде наказан Стоян Тонев, а да се действа по веригата – да се започне от Министерство на отбраната, които имат свои инспектори, хора, които е трябвало да знаят какво става в тази болница, след това вече да се започне отгоре надолу, да бъдат наказани доста хора. Защото да източиш 12 млн. лв. от държавната хазна за една-единствена клиника в болницата, малко е да се иска само оставката", коментира Гайдарски пред бТВ.

Той твърди, че във времето, в което е бил министър, ВМА не е имала никакви задължения, а проблемите в лечебното заведение са започнали през 2009 година. Това твърдение обаче бе оспорено от д-р Емануил Найденов от Асоциация "Млади лекари за ново здравеопазване“, който заяви, че по време на тройната коалиция в болницата са изчезнали всички договори за обществени поръчки.

"Мен ме учудва, че нито една от казионните институции, включително и Българският лекарски съюз, не застана с ясна позиция. Аз съм на мнение, че става дума за някаква схема. Тези мениджъри са изградили сегашните схеми", коментира Найденов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?