Галерия "Прегърни ме“ представя "Елбетица" - изложба на Греди Асса

Галерия "Прегърни ме“ представя "Елбетица" - изложба на Греди Асса

Галерия "Прегърни ме" – новото камерно пространство за култура на ул. "Георги С. Раковски" 63 в София представя "Елбетица" – изложба на Греди Асса, един от най-известните и изтъкнати съвременни български художници.

Откриването е в сряда, 4 март 2020 г., в 18 часа.

"Усилието да се добереш до нещо като лоно на необхватната мистерия, изтъкана от митове, поверия, легенди, предания, въвежда в предверието на тайната на идентичността – национална, колективна, лична… Трябва да се изгубиш, за да се намериш, може би по-мъдър, по-омиротворен, по-благодарен.

Разнообразието на фолклорни практики се изгражда наново в настоящето и предава интерпретативния си ключ на бъдещето.

В края на пътешествието е силата и уюта на света, в който живеем", пише авторът за творбите, събрани в новата му изложба.

Тя ще бъде отворена до 31 март. А в четвъртък, 5 март, от 19 часа на същото място може да бъде видян и документалният филм за Греди Асса "Другото земно кълбо", част от поредицата "Умно село".

Сдружение "Прегърни ме" е известно с ателието си, което от години работи с деца в неравностойно положение. Галерия "Прегърни ме" е естествено продължение и развитие на ателието – отворено, интимно, камерно пространство за изкуство, срещи, изложби, концерти, четения, представяне на книги, камерни театрални спектаклии кино, място засподелената любов към децата.

В това пространство артисти подкрепят с изкуството си таланта на деца в неравностойно положение. Каузата "Прегърни ме" подава ръка и помага на деца да видят светлина и бъдеще в живота си. Оттук може да започне спасението на едно дете.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество