Галеви се връщат сред избирателите срещу 100 000 лева

Галеви се връщат сред избирателите срещу 100 000 лева

Кандидатите за народни представители Пламен Галев и Ангел Христов напуснаха килиите си в Централния софийски затвор срещу парична гаранция от по 50 000 лева. Решението за това бе взето във вторник от Окръжния съд в Кюстендил. Така след половин година арест двамата "благодетели" на Дупница се завръщат сред електората, за да започнат кампанията си за Народното събрание.

Преди ден делото срещу Галеви бе изпратено от Софийския градски съд в Окръжния съд в Кюстендил, тъй като магистратите от столицата решиха, че случаят не им е подсъден, въпреки, че разследването е водено от Софийската градска прокуратура.

Прочутите бизнесмени, обвинени като организатори на престъпна група за рекет и изнудване, имат имунитет като кандидат -депутати, което задължи съда да отмени задържането им.

Предизборната кампания бе открита на 14 юни, но тогава опитът на защитата на Галеви да ги освободи се оказа безуспешен. Два дни по-късно обаче свободата им вече е факт. На излизане от затвора Пламен Галев изрази увереността си, че ще бъде избрат за народен представител. Той заяви, че с кандидатирането си не бяга от правосъдието.  

Преди да излезе решението на съда, Пламен Галев се обърна от ареста към "избирателите си" чрез писмо, защото не бе сигурен "дали ще има възможността лично да започне предизборната си кампания".

Галев благодари на всички, които са се включили в подписката за издигане на кандидатурата му.

"Вашата подкрепа и писма ми дават сили и вяра, че сме избрали правилния път. Ангажирам се да бъда вашият глас в Народното събрание, да задавам вашите въпроси. Ангажирам се да работя неуморно и да отстоявам гарантираните права на всеки от вас като гражданин на България и Европейския съюз", пише Галев.

Той декларира, че ако бъде избран за депутат, ще "поиска сваляне на имунитета си, за да продължи обективната работа на правораздавателните органи".

На Ангел Христов, който е регистриран като водач на листа на "Партия на либералната алтернатива и мира", обаче няма да му се наложи да пише писма, тъй като вече ще може свободно да се среща с избиратели.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?