Галина Райчева: Не ме притеснява да бъда най-младият евродепутат

Галина Райчева е на 24 години и е магистър по маркетинг от Университета EADA в Барселона. Бакалавърска степен по международен бизнес придобива в European Business School в Лондон и специализира в Университета "Плеханов” в Москва. Средното си образование завършва във Fettes College, Единбург, Шотландия.

Има придобита квалификация по бизнес науки в Аглон, Швейцария и завършени курсове по бизнес и мениджмънт в Стратклайд, Шотландия. Галина спечели доверието на силистренци, които в нейно лице заложиха на младостта и доброто образование. Избраха в листата на НДСВ за предстоящите избори за Европейски парламент да ги представлява една очарователна млада жена, която е дълбоко свързана и обича родния си край.

Тя е от младите българи, получили висококачествено образование в едни от най-престижните световни университети, но винаги е знаела, че мястото ѝ е в България. С владеенето и на английски, немски, испански и руски езици тя е модерният профил на бизнес мениджъра в глобалния свят.

Спортът е другата ѝ страст. Тя спортува активно, носи капитанската лента на отбора по хокей, печели златен медал бягане на 800 метра. Дукът на Единбург я награждава със Сребърна грамота за отлично представяне в екстремни спортни дисциплини - кану, катерене и преодоляване на трудни планински преходи.

Става културно аташе, благодарение на лидерските си качества, през последната година от обучението си във Fettes College. По това време се занимава активно с благотворителна дейност по линия на Червения кръст и на неправителствената организация Oxfam.

В годините на обучение Галина изявява таланта си в театралната трупа. Това е времето на развитие на нейната креативност, комуникативност и сценично поведение.

В предстоящата кампания Галина има срещи със студенти и университетски преподаватели, земеделски производители и хора с различни професии и интереси. Темите, които ще дискутира, са регионалните проблеми – цялостното развитие на инфраструктурата по поречието на Дунав, модерно земеделие и екология, туризъм и хранителна промишленост. Ако стане евродепутат, Галина ще работи за повече чужди инвестиции в Дунавския регион, за нейния роден Силистренски край.

"Едно от основните неща, които задължително трябва да се променят у нас, е образователната система. На младите българи трябва да им се даде шанс да се образоват, а на тези, които са по света – да се върнат и реализират в България. Само така ще дойде истинската промяна и по-добър живот за всеки българин”, убеден е най-младият кандидат в листата на НДВС за европарламент Галина Райчева.

Споделяне

Още по темата

Още от ИЗБОРИ 2009